Dit tabblad wordt niet meer bijgehouden.
Sinds 2021 ontvangen de leden een nieuwsbrief in hun mailbox met nieuwtjes en andere wetenswaardigheden rondom de Vereniging.

Ledenvergadering 2 september;
#hardDEURdeclub, rondleiding langs de muurschilderingen 

Het zal niemand ontgaan zijn dat de BT03 ons stadion voorzien heeft van prachtige muurschilderingen.  We hadden de BT03 bereid gevonden om  de leden van de Vereniging, tijdens de ALV rond te leiden langs deze schilderingen. Pascal, Salvatore en Rolf vertelden vol enthousiasme en gepassioneerd over dit project. Geboeid werd geluisterd naar hun verhalen. Er was volop de gelegenheid om te genieten van het moois, AHH! en OHH ! te roepen of vragen te stellen. Menig superboerenhart ging sneller kloppen van al het fraais wat nu al te zien is. Want voor wie denkt dat het klaar is… de BT03 heeft nog meer ideeën op de plank liggen. Dus wie weet over een tijdje opnieuw een rondleiding!


Ledenvergadering 2 september; 
plaquette voor anonieme investeerders

Tijdens de ledenvergadering overhandigde Anton van der Kamp, voorzitter van onze vereniging een plaquette aan Henk Zweers en Wiet ten Brinke. Zij waren namens de aandeelhouders C aanwezig om de plaquette in ontvangst te nemen. De plaquette spreekt de waardering uit van ons, supporters, voor de anonieme investeerders.

“Als dank van duizenden supporters aan een groep anonieme investeerders, die geen podium willen maar wel verdienen. De investeerders van De Graafschap, nooit op de voorgrond, nooit in de lampen. Dit eerbetoon is namens alle superboeren om hen te bedanken.”

Henk Zweers dankte namens alle investeerders voor deze blijk van waardering. Hij benadrukte dat we het in De-Graafschap-familie sámen doen. De een financieel en de ander met z’n handen of via prachtige muurschilderingen.  Mooie woorden! #samen

plaquette 1

Als de poorten van ons stadion gesloten blijven en we elkaar even niet kunnen ontmoeten, zijn onze harten nog altijd blauw-wit!

Omzien naar onze club én naar elkaar. Alle reden om onze ereleden een warme groet te brengen in de corona-tijd. En dus ontvingen 9 ereleden eind mei een mooi boeket namens De Vereniging De Graafschap. Terry Hecker, één van onze sponsoren, stelde prachtige bossen samen. En dat de geste in goede aarde (of moet ik zeggen bloemenvaas) viel, bleek uit de reacties. De ontvangers waren aangenaam verrast en hadden grote waardering voor deze actie. Het was (blauw-wit-) hartverwarmend om deze groet te mogen brengen!

Twee van onze ereleden die verrast werden met een bos bloemen;
Willem Marks (links) en Herman Schutte (rechts)


Het bestuur van de Vereniging vergadert digitaal

Als gevolg van de geldende RIVM maatregelen kon het bestuur van de Vereniging op 22 april 2020 niet op de gebruikelijke manier vergaderen. En dus was de eerste digitale bestuursvergadering een feit!


“We hebben 250 vrijwilligers en ik ben er eentje van die een steentje bijdraagt”

Interview met onze penningmeester Rob Küpper 

In maart 2020 verscheen in de dorpskrant Schaarsbergen een interview met onze penningmeester Rob Küpper. Rob vertelt in dit interview niet alleen over zijn werk als penningmeester, maar ook over de clubliefde die er met de paplepel is ingegoten, Simon Kistemaker, de saamhorigheid, ons erfgoed en de D’ran!-mentaliteit.  Over de reden dat hij graag ambassadeur is voor De Graafschap is Rob duidelijk  “..we zijn geen Barcelona en dat zullen we ook nooit worden”  “Het is gewoon een mooi kluppie!


Vereniging pakt prijs op Vijverberg voetbaltoernooi

De tijd die onze bestuursleden Michiel Bakker en Nils Vriezen hebben vrijgemaakt om talent te scouten en vast te leggen voor het Verenigingsteam dat ons heeft vertegenwoordigd op het Vijverberg voetbaltoernooi heeft ons geen windeieren gelegd. Zelfs toen de transferperiode al lang en breed gesloten leek, werd er vlak voor de deadline nog een laatste spectaculaire aanwinst gepresenteerd in de persoon van Berry Powel.

Zondag 9 juni jl. om 10.00 uur werd er onder een stralend zonnetje afgetrapt. Er stonden in de poulefase 4 duels op het menu. Het kostte bloed, zweet (heel veel zweet, oh wat was het warm) en tranen maar alle wedstrijden in de poule werden gewonnen door het team van de Vereniging. Waardoor het team van de Vereniging transformeerde van underdog tot grote favoriet voor de eindzege. Uiteindelijk bleek die laatste rol ons iets minder te liggen. Want in de halve finale werd er helaas met 0-2 van de latere winnaar van het toernooi verloren. Echter werd de rug nog eenmaal gerecht en volgde er met een laatste krachtinspanning uiteindelijk tóch nog een prijs. Omdat in de strijd om de 3e plek onze Duitse vrienden van MSV Duisburg werden verslagen na een zinderende strafschoppenreeks.


Na de prijsuitreiking was daar een welverdiende BBQ met uiteraard een drankje voor de dorstige spelers. Wij bedanken de sv Superboeren voor de geweldige organisatie van deze dag en kijken nu al uit naar volgend seizoen, waarin wij onze top-3 klassering kunnen verdedigen.

Meer foto’s gemaakt door de sv Superboeren zijn HIER te vinden.


Terugblik Algemene Ledenvergadering 4 juni 2019

Op 4 juni vond de voorjaars-ALV plaats. Ditmaal op een bijzondere locatie, het Stadsmuseum Doetinchem, waar ook de tentoonstelling ‘Superboeren 65 jaar De Graafschap’ te zien is. Ook dit keer kwamen betrokken en positief kritische supporters in een goede sfeer samen.


Tijdens de vergadering hebben Peter Hofstede en Berry Powel transparant terug- en vooruitgeblikt en openheid van zaken gegeven. De aanwezige leden hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen aan beide heren.


Voorzitter Anton van der Kamp bedankte beide heren hartelijk voor hun komst.


Vanuit de erfgoedcommissie van de Vereniging De Graafschap is een waardebon overhandigd aan Esther Ruesen van het Stadsmuseum Doetinchem. Dit als waardering voor de expositie ‘Superboeren 65 jaar De Graafschap’, die nog tot en met zondag 25 augustus te zien is.


Na de vergadering was er gelegenheid om de expositie (nogmaals) te bezoeken.


Tentoonstelling ‘Superboeren 65 jaar De Graafschap’ te zien in Stadsmuseum Doetinchem

Stadsmuseum Doetinchem laat een unieke tentoonstelling zien én beleven over 65 jaar De Graafschap, dé voetbalclub van de Achterhoek. Een club die staat voor meer dan voetbal alleen, zo wordt duidelijk uit de roemruchte historie van de Doetinchemmers. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 23 maart tot en met zondag 25 augustus in het Stadsmuseum Doetinchem.

Vier thema’s

De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van vier thema’s: helden, vreugde, verdriet en DNA. Daarmee is de afgelopen maanden keihard gewerkt om een belevenisvolle tentoonstelling neer te zetten over het 65-jarig jubileum van de Superboeren. De tentoonstelling bevat een unieke verzameling van foto’s, video’s, documenten en attributen die aan de rijke historie van De Graafschap verbonden zijn. Speciale interviews maken het tot een virtuele beleving.

Verleden én ‘heden’

Voor iedere Superboer is een bezoek aan het Stadsmuseum een aanrader. Het geheel wordt op een interactieve wijze geëxposeerd, waarbij er aandacht is voor een breed scala aan onderwerpen. Van het oprichtingsjaar 1954 tot de promotie in 2018 en van historische overwinningen in het verleden tot de bouw van de nieuwe supporterskantine; het komt allemaal aan bod in het Doetinchemse Stadsmuseum.

Prachtige anekdotes

Speciaal voor deze tentoonstelling is deze locatie, aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, omgetoverd tot een blauw-wit walhalla. De tentoonstelling is te zien van 23 maart tot en met 25 augustus 2019. Diverse hoogte- en dieptepunten, prachtige Superboeren-anekdotes, het D’RAN-gevoel en het Achterhoekse DNA vormen de rode draad van de tentoonstelling.

Openingstijden Stadsmuseum: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.


Bijzondere samenwerking met jubileumlied

Een dag nadat ik in de bijeenkomst van de jubileumcommissie voorstelde of het misschien leuk was rondom het jubileum een speciaal lied te introduceren zijn de eerste telefoontjes gelijk de deur uit gegaan. Drie weken later was alles rond en was de eerste bijeenkomst bij Bennie Jolink thuis samen met Kevin Raayman en ondergetekende. Hier werd al gauw de conclusie getrokken dat het nummer een bekende melodie moest hebben. We zijn hier uitgekomen op de melodie van het liedje ‘Ut geet hier spoken’. Kevin kwam ook met het idee om de rest van de Boetners hier bij te betrekken en dit is positief uitgevallen. Kevin en Bennie hebben beide een opzet gemaakt qua tekst. Nu is het alleen nog zo snel mogelijk een datum te prikken om het nummer op te nemen en af te werken. 1 februari gaan we helaas niet halen, we houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen.

Afgelopen week verscheen er ook een mooi stuk hierover in de Gelderlander. Wat te lezen is via de volgende link; https://www.gelderlander.nl/de-graafschap/jolink-en-de-boetners-maken-nieuw-clublied-voor-jarig-de-graafschap~a470a887/

Ook Regio8 heeft hier aandacht aan besteed.

Bryan Keurntjes

Lid Jubileumcommissie


Trainer Henk de Jong op ALV 22 mei 2018

De Algemene Leden Vergadering is altijd al een mooi samenzijn van betrokken en positief kritische supporters. Maar op dinsdag 22 mei, vanaf 19.30 in de ETL Dales Business Club Lounge moet u wel aanwezig zijn, al is het maar uit respect voor trainer Henk de Jong en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp die 2 dagen na de tweede wedstrijd van de play off finale tekst en uitleg geven over het afgelopen seizoen. Samen met alle aanwezigen kijken we alvast naar volgend jaar en geven beide heren antwoord op uw vragen. Komen dus: ALV 22 mei 2018, aanvang 19.30.


Directeur Hans Martijn Ostendorp schuift aan

Het is sowieso al een mooi verhaal: een burgemeester die zijn politieke carriere ‘opgeeft’ om directeur te worden van zijn club De Graafschap. De eerste geluiden die wij als bestuur ontvingen waren erg enthousiast. Ostendorp lijkt een echte verbinder, die tegelijkertijd bezig is de club toekomstbestendig te maken. Tijdens de bestuursvergadering van maart dit jaar schoof Ostendorp aan, thuis bij voorzitter Anton van de Kamp. Dat gesprek wekte nog meer vertrouwen en Ostendorp sprak zijn waardering uit voor de actieve en betrokken vereniging. Met het bestuur is afgesproken om op regelmatige basis contact met elkaar te hebben.


Simon Kistemaker Erelid VBV De Graafschap

Tijdens de bijzondere ledenvergadering op 21 februari jongstleden is besloten om Simon Kistemaker te benoemen tot erelid van VBV De Graafschap.

Simon Kistenmaker heeft de club iets gegeven dat onze club maakt tot wat het nu is: een club met een geheel eigen imago, een eigen manier van voetbal spelen, met eigen waardes en het allerbkistemakerelangrijkste: een supersympathiek imago. Het leveren van strijd en het samen D’ran-voetbal komen uit zijn nalatenschap. Zijn denken en doen heeft hij overgebracht op de club. Het positief neerzetten van de Superboeren is voor een groot deel zijn verdienste geweest.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse heeft Kistemaker uit handen van Bennie Jolink, begeleid door voorzitter Anton van der Kamp en bestuurslid Michiel Bakker, een oorkonde ontvangen, behorend bij het Erelidmaatschap.


zweersHenk Zweers benoemd tot Erelid van De Graafschap
Henk Zweers is maandagavond 7 december, tijdens een vergadering van de vereniging, benoemd tot Erelid van De Graafschap. Henk is voorgedragen door de Raad van Commissarissen, waar hij tot 1 juli de voorzittershamer hanteerde.

Henk is al jarenlang op allerlei manieren betrokken bij onze club. In het begin veelal op de achtergrond, later meer in beeld als lid en voorzitter van de RvC. Zijn betrokkenheid bij De Graafschap en hulp en sturing in lastige perioden van de club werd maandagavond uitvoerig geprezen. Henk sluit aan bij een aantal andere Ereleden, te weten: Hylke Enzerink, Derk Haank, Jan Vreman, Ap Ruesink, Willem Marks, Herman Schutte en wijlen Tante Lien Koolenbrander en Leo Grob.